Przepis na bułki z ostrym farszem

SKŁADNIKI NA BUŁKI Z OSTRYM FARSZEM:

Ciasto:

3 szklanki mąki

1,5 łyżeczki cukru

25 g drożdży

3/4 szklanki letniej wody

2 jajka

łyżeczka oregano

2 łyżki margaryny

łyżeczka soli

Farsz:

25 dag kiełbasy bądź szynki

czerwona papryka

cebula

2 ząbki czosnku

posiekana natka pietruszki

olej

przyprawa do kebaba

ostra papryka

INSTRUKCJE:

Do ciepłej wody dodać cukier, drożdże pokruszone oraz łyżkę mąki. Wymieszać. Odstawić na 10 minut.

Drożdże wlać do mąki z solą, 1 jajkiem, stopioną margaryną i oregano. Wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośniecia.

Na oleju przysmażyć pokrojoną paprykę, kiełbasę,cebule, czosnek. Przyprawić przyprawą do kebaba i ostrą papryką. Przestudzić i dodać natkę.

Ciasto rozwałkować. Kubkiem powycinać krążki. Na połowie krążków ułożyć po porcji farszu. Zalepić resztą krążków.

Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepaneym jajkiem, posypać przyprawą do kebaba.

Piec około 25 min w 180 stopniach C.