Przepis na bułki z ostrym farszem
SKŁADNIKI NA BUŁKI Z OSTRYM FARSZEM:
Ciasto:
3 szklanki mąki
1,5 łyżeczki cukru
25 g drożdży
3/4 szklanki letniej wody
2 jajka
łyżeczka oregano
2 łyżki margaryny
łyżeczka soli
Farsz:
25 dag kiełbasy bądź szynki
czerwona papryka
cebula
2 ząbki czosnku
posiekana natka pietruszki
olej
przyprawa do kebaba
ostra papryka
INSTRUKCJE:
Do ciepłej wody dodać cukier, drożdże pokruszone oraz łyżkę mąki. Wymieszać. Odstawić na 10 minut.
Drożdże wlać do mąki z solą, 1 jajkiem, stopioną margaryną i oregano. Wyrobić ciasto. Odstawić na godzinę do wyrośniecia.
Na oleju przysmażyć pokrojoną paprykę, kiełbasę,cebule, czosnek. Przyprawić przyprawą do kebaba i ostrą papryką. Przestudzić i dodać natkę.
Ciasto rozwałkować. Kubkiem powycinać krążki. Na połowie krążków ułożyć po porcji farszu. Zalepić resztą krążków.
Ułożyć na blaszce wyłożonej pergaminem. Posmarować roztrzepaneym jajkiem, posypać przyprawą do kebaba.
Piec około 25 min w 180 stopniach C.